7 Ağustos 2012 Salı

Gecelerden Pazartesi

Gecelerden pazartesiydi. Adam yoktu. Kadın karanlığa sığınmış, yalnızlığıyla sevişiyor , adamı aldatıyordu. Damarlarında pişmanlık geziniyordu. Umursamadı. Peş peşe üç sigara yaktı. Tüten duman bile ondan uzaklaşıyordu. İri bir damla belirdi yolun başında. Peşi sıra gelenler, beklenilmeyen misafirden daha nefret edilesiydi.

Oysa kadının hayali ufacık bir akşam masasıydı. Fonda kalpten sızan bir şarkı, belki eflatun bir ölüm..

Yağmur dolu geceye bir adım daha yaklaştı kadın. Gökyüzü bulutlarla dolmuş, güzelliğini lekelemişti sanki.. Yanakları yol yol izlerle dolmuştu gecenin.

Genzini yakan bir nefes aldı kadın. Aynı anda evin boş duvarların da, asfaltta yuvarlanan tekerleklerin sesini duydu. Gözleri heyecanla pencereden dışarı fırladı.

"Geldi.."

Kapıya doğru hızlı adımlarla yürüdü kadın. Elleri titriyordu. Özlemden mi yoksa koskoca gecede hissettiği yokluktan mı bilinmez.. Ama yüreğindeki titreyiş , gelişindendi. Adı gibi emindi kadın.

Adımlarını yavaşlattı bir an.. Sonra silip attı aklındakileri. Kapıya bir kaç adım kala tamamen durdu. Terleyen avuçlarını baldırlarına sildi. Dudaklarına mavi bir gülümseme yerleştirdi. Omuzlarından öne doğru dökülen saçlarını geriye atmadan önce elleriyle uçlarındaki kıvrımlara tekrar şekil verdi. Sağ göğsünün bir kaç parmak üzerindeki kalp şeklindeki fazlasıyla küçük beni saçlarını çekerek ortaya çıkardı.

Bir kaç adım atarak kapıyla arasındaki mesafeyi kapattı. Elini kapı kulbuna koyup, aşağı doğru bastırdı. Her saniye biraz daha açılan aralıktan içeriye izinsizce dalan ışık kadının gözlerini acıttı. Öyle ya saatlerdir cılız bir mumun ışığında oturuyordu.

Kadının yüzünü buruşturduğunu gören adam gülümsedi. Kabahatini bilmese kahkaha atacaktı. İçeri doğru bir adım attı. Kadınla burun burunaydı. Kokusu içine dolup, ciğerlerine erken bir bayram yaşatmıştı. Başını aşağı doğru eğip açıkta duran sol omuzuna uzunca bir öpücük kondurdu.

Geriye çekilirken kadının yanaklarındaki yaşları gördü. Aynı anda yüzünü kaplayan gülümsemeyi..

"Ah be kadın.. Ne yapacağım ben seninle ?"

"Sev.. sadece sev.."

Hiç yorum yok: